Franske betjente frikendt i dødsfald der udløste optøjer

To politifolk var uden skyld i to teenageres død for 10 år siden i en forstad til den franske hovedstad, Paris, afgjorde en domstol i byen Rennes mandag.

Efter den dødelige ulykke udbrød de værste optøjer, Frankrig har oplevet i årtier.

De to politifolk var anklaget for at have undladt at give hjælp til de to drenge, den 15-årige Bouna Traore og den 17-årige Zyed Bennam, der fik dødelige elektriske stød, da de faldt ned på en transformator ved en relæstation i 2005.

De to politifolk har i retten forklaret, at de ikke gjorde noget forkert, og at de havde kigget efter og var af den overbevisning, at de to drenge havde forladt relæstationen igen.

Sigtelserne kunne give de to politifolk op til fem års fængsel og en bøde på op mod 75.000 euro (560.000 kroner), men både forsvarer og anklager havde plæderet for en frifindelse.

- Jeg væmmes over afgørelsen. Jeg er virkelig skuffet. Politifolk er urørlige. Det er ikke retfærdigt i denne sag, de dømmes aldrig, siger Adel Benna, bror til en af de dræbte teenagedrenge, til Reuters.

Familierne havde anlagt civilt søgsmål og krævet i alt 1,6 millioner euro (knap 12 millioner kroner) i erstatning.

De to unge, hvis familier stammer fra Mali og Tunesien, troede, at de blev jagtet af politiet - en beskyldning som de lokale myndigheder afviser.

Derfor forsøgte de at gemme sig i relæstationen, men det kostede dem livet.

I dagene efter udbrød der voldsomme uroligheder i Paris' forstæder, hvor omkring 10.000 biler og 300 bygninger blev stukket i brand.

Urolighederne varede i tre uger og fik Frankrigs regering til at erklære undtagelsestilstand.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip