Froome: Contador får mig til at træne hårdere

Den tidligere Tour de France-vinder Chris Froome er drevet af udsigten til duel med Alberto Contador i 2015. Det er Alberto Contador, som får ham ud på cyklen hver dag.

Det fortæller Sky-rytteren til britiske medier i forbindelse med Sky-holdets træningslejr på Mallorca i disse dage.

- Han får mig helt sikkert til at træne hårdere, siger Chris Froome ifølge nyhedsbureauet Reuters om Alberto Contador, der vandt Vuelta a Espana foran Froome i september.

- Når jeg er ude at træne, tænker jeg på, hvad han mon laver i dag. Jeg tænker på, hvor hårdt han mon træner i regn og sne i Lugano (Contadors bopæl, red.).

Froome glæder sig over, at han mentalt har det bedre end sidste vinter, hvor han havde vundet Tour de France.

- Mentalt føler jeg, at jeg har det bedre. Jeg synes ikke, at jeg har det samme pres som sidste år.

- Hele vinteren sidste år var det sådan noget med "Okay, jeg har vundet Touren, og nu skal jeg gøre det igen. Alle forventer, at jeg gør det." Det føltes til tider lidt overvældende, siger han.

Både Froome og Contador styrtede og udgik af Tour de France i 2014. Det betød, at Vincenzo Nibali havde forholdsvis let ved at vinde.

De fleste forventer imidlertid først og fremmest, at det er Chris Froome og Alberto Contador, som skal kæmpe om Tour-sejren i 2015, selv om man bestemt ikke må glemme den forsvarende mester Vincenzo Nibali og bjergrytteren Nairo Quintana.

- Han er en ekstremt hård rival til mig. Hvis nogen ved, hvordan man vinder Tour de France, er det ham. Alberto kan lugte svaghed. Han kan lugte, hvis du har en dårlig dag.

Den spanske kaptajn på Tinkoff-Saxo har givet sig selv den udfordring, at han vil forsøge at vinde både Giro d'Italia og Tour de France med få ugers mellemrum. Den galej hopper Froome ikke på, men han anerkender Contadors forsøg.

- Jeg siger ikke, at det er umuligt, men han har givet sig selv en vanskelig opgave. Når du når til den tredje uge af det andet af løbene, er du i knæ, siger Chris Froome.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip