Fuglemanden og drengen skal kæmpe om Oscaren

Det er igen blevet tid til glamour, gråd, kendisser og kjoler. Søndag aften uddeles filmverdens mest prestigefyldte pris, Oscar.

Det store show løber af stablen i Hollywood's Dolby Theatre i Los Angeles, hvor skuespilleren Niel Patrick Harris vil føre tv-seere fra hele verden igennem det tre timer lange prisuddelingsshow.

På forhånd er filmene "Birdman" og "Boyhood" blevet udråbt til favoritter til at løbe med de største priser.

"Boyhood" har taget 12 år at producere, og filmen handler om en ung drengs turbulente opvækst i en amerikansk skilsmissefamilie. Gennem de 12 års produktion er de samme skuespillere blevet brugt.

Under Bafta-showet, der er den britiske pendant til Oscaren, vandt "Boyhood" en håndfuld priserne, heriblandt prisen for årets bedste film, og filmkyndige mener, at Bafta-priserne plejer at give et godt praj om, hvem der hiver Oscar-statuetterne hjem.

"Birdman", der har den tidligere Batman-skuespiller Michael Keaton i hovedrollen, ventes at konkurrere med "Boyhood" om priserne for årets bedste film og årets manuskript, mens Michael Keaton ventes at vinde prisen for bedste mandlige hovedrolle.

Den amerikanske skuespiller Julianne Moore spås at vinde prisen for årets bedste kvindelige hovedrolle i rollen som alzheimerpatient i "Jeg er stadig Alice".

Aktivistgrupper har på forhånd bebudet demonstrationer mod showet, skriver Variety. Begrundelsen er, at ingen af de nominerede er farvede, og det mener grupperne er diskriminerende.

Oscar-showet er også et højdepunkt for modeverdenen, efter som Hollywoods førende damer valser ned ad den røde løber i kunstfærdige kjoler og juveler.

Det berømte solrige vejr i Los Angeles ventes dog ikke at leve op til sit rygte. Arrangørerne har besluttet at overdække den røde løber, da vejrudsigten spår regn, når stjernerne skal gå ned ad den røde løber.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip