Græske banker får tæsk på børsen i Athen

Aktionærerne i Grækenlands fire største banker står efter onsdagens handel på børsen i Athen tilbage med papirer, der har mistet omkring 25 procent af deres værdi.

For de fire banker har onsdag fået store smæk på børsen. Der var langt flere sælgere end købere af aktierne i Pireaus Bank, Alpha Bank, National Bank og Eurobank.

Værst gik det for Pireaus Bank, der smed 29 procent af sin værdi. National Bank og Eurobank mistede 25 procent, mens kursen på Alpha Bank drattede med 26 procent.

Årsagen er ifølge analytikere i den græske hovedstad frygt i markedet for, at Grækenlands nye regering stiller for store krav til EU om at få genforhandlet vilkårene for den store græske gæld på 240 milliarder euro.

De mange penge har Grækenland fået i lånepakker siden 2010 for at holde sig økonomisk i live.

Siden søndagens valg, der har bragt den venstreorienterede Alexis Tsipras til regeringsmagten, har bankerne mistet omkring 40 procent af deres værdi, skriver Reuters, som videre noterer, at børsen i Athen onsdag samlet set faldt knapt otte procent.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip