Hamas fordømmer massakren i Paris

Den islamistiske palæstinensiske bevægelse Hamas fordømmer lørdag drabet på 12 mennesker på Frankrigs satiriske ugeavis Charlie Hebdo.

To islamister stod bag nedslagtningen i Paris.

I en erklæring siger den palæstinensiske bevægelse, at den "fordømmer angrebet på magasinet Charlie Hebdo og holder fast i den kendsgerning, at forskellige meninger og tanker ikke kan retfærdiggøre mord".

Hamas fordømmer samtidig Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, som har været ude og sammenligne massakren i Paris med Hamas' raketbeskydning af Israel fra Gaza-striben.

- Hamas fordømmer det desperate forsøg fra Netanyahus side på at skabe en forbindelse mellem vores bevægelse og folkets modstand med global terrorisme, hedder det.

I erklæringen fra Hamas nævnes der intet om gidseltagningen i et jødisk supermarked i Paris. Her blev den islamistiske gidselstager dræbt fredag efter et flere timer langt drama, hvor fire gidsler mistede livet.

Palæstinenserne præsident, Mahmoud Abbas, har talt i telefon med Frankrigs præsident, François Hollande og på vegne af det palæstinensiske folk udtrykt sin medfølelse efter onsdagens massakre i Paris.

Hamas anses af USA som en terrororganisation, men ikke længere af EU.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip