Hundredvis af stjålne cykler fundet hos cykelhandler

Københavns Politi sigter en cykelhandler for groft hæleri, efter at man i mandens forretning på Nørrebro har fundet mellem 250 og 400 stjålne cykler.

- Vi er ikke helt færdige med at tælle op endnu, men der er tale om forskellige slags cykler. Både Christianiacykler, og der er også dyre cykler imellem, fortæller central efterforskningsleder Sajjad Haider til Ritzau.

Det var lidt en tilfældighed, der gjorde, at politiet kom på sporet af de mange stjålne cykler.

- Det er en fyr, som genkender sin cykel inde i forretningen. Den er ved at blive omlakeret, fortæller Sajjad Haider.

Da politiet ankom til stedet, kunne man via politiets cykelregister konstatere, at der var tale om et hav af stjålne cykler. Ifølge Sajjad Haider er der også fundet cykler, hvor stelnummeret er slebet væk.

Cykelhandleren, en 35-årig mand, er blevet anholdt, og han er ifølge Sajjad Haider blevet sigtet efter straffelovens grove hæleribestemmelse. Den har en strafferamme på op til seks års fængsel.

Cykeltyverier er på mange måder en sten i skoen for ordensmagten. På den ene side sker der uhyggeligt mange af dem, på den anden bliver forsvindende få opklaret.

De senere år er der ifølge tal fra Danmarks Statistik årligt blevet anmeldt flere end 60.000 cykeltyverier. Samtidig har politiet i samme periode kun formået at rejse knap 700 sigtelser for cykeltyveri hvert år.

Og så er det ovenikøbet ikke engang alle sager, som holder hele vejen til retten. De seneste tre år er der i gennemsnit afsagt under 400 domme for cykeltyveri om året, viser tallene fra Danmarks Statistik.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip