Indonesiens militær indstiller eftersøgning efter fly

Indonesiens militær indstillede tirsdag eftersøgningen efter et passagerfly fra luftfartsselskabet AirAsia, som styrtede ned i sidste måned med 162 mennesker om bord.

- Eftersøgningsoperationen har strakt sig over 30 dage, så nu trækkes eftersøgningsmandskabet ud, siger kontreadmiral Widodo, lederen af landets vestlige flådeenheder.

- Vi undskylder til ofrenes familier. Vi gjorde det bedste vi kunne i eftersøgningen efter de savnede.

70 af de omkomne er blevet bjærget.

Hårdt vejr og lav sigtbarhed i eftersøgningsområdet har gjort det næsten umuligt for flådens dykkere at finde flere af de dræbte, ligesom det ikke er lykkedes at bjærge flyvraget.

Den indonesiske regering har ikke offentliggjort foreløbige resultater fra efterforskningen af årsagerne til flykatastrofen, men det synes at stå fast, at AirAsia-flyet, i minutterne inden det styrtede ned i Javahavet, steg for hurtigt.

- I de sidste minutter steg flyet med en hastighed, som var ud over det normale. Derefter stallede det, har havarieksperter sagt.

Når et fly staller stiger det så stejlt, at det mister opdriften og styrter ned.

AirAsia-flyet steg en overgang med en fart, der svarer til 1800 meter i minuttet.

- Selv for et kampfly er det sjældent at stige med 1800 meter i minuttet. For et passagerfly bliver det allerede betragtet som ekstraordinært, hvis det stiger mellem 300 og 600 meter i minuttet, sagde Indonesiens transportminister, Ignasius Jonan, i sidste uge.

Flyet forsvandt fra radaren mindre end halvvejs på ruten mellem Indonesiens næststørste by, Surabaya, og Singapore.

Den endelige rapport om flystyrtet kommer til at tage et år at udarbejde.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip