Intense kampe i Syrien kræver op mod 100 dødsofre

Skrevet af admin

15/02/2015

Dagens topnyheder

Adskillige regeringsvenlige styrker og oprørere er i løbet af den seneste uge blevet dræbt under voldsomme kampe i Syrien, oplyser menneskerettighedsgruppen Syrien Observatorium for Menneskerettigheder.

Syriens hær og allierede soldater fra Libanons shiamuslimske Hizbollah-bevægelse indledte i sidste uge en storstilet offensiv mod oprørsgrupper inklusive den yderliggående gruppe Nusra Front og ikke-jihadistiske oprørere.

Det sydlige Syrien er et af de sidste områder, hvor de oprørere, der indledte kampen mod Syriens præsident Bashar al-Assad, har fodfæste. De har i den fireårige konflikt mistet terræn til de langt mere ekstreme, islamistiske militante.

Flere end 50 oprørere er blevet dræbt i kampene, siger lederen af det syriske observatorium, Rami Abdulrahman. Ydermere er 43 medlemmer af den syriske hær og allierede grupper døde, heriblandt 12 officerer.

- Nu da vejret er bedre, vil Syrien gennemføre nye luftangreb. Med luftangrebene vil regeringsstyrkerne rykke frem, siger Rami Abdulrahman.

Det statslige nyhedsbureau Sana siger, at syriske styrker har lidt "store tab" til "terrorgrupper" i Deraa søndag efter at have dræbt mange fjendtlige krigere og ødelagt deres køretøjer dagen forinden.

Rami Abdulrahman, som følger krigen ved hjælp af kilder i Syrien, siger at 5000 regeringsvenlige soldater tager del i offensiven, der sigter mod at generobre land, der kontrolleres af oprørene.

Kilder på begge sider af frontlinjen har sagt, at offensiven har til formål at beskytte den syriske hovedstad Damaskus.

- Situationen forbliver en stillingskrig mellem os og regeringsstyrkerne, siger talsmanden for oprørsgruppen Alwiyat Seif al-Sham, Abu Gaiath.

/ritzau/Reuters