Investeringsekspert: Novos it-selskab bliver en succes

Novo Nordisk meddeler mandag, at man har besluttet at børsnotere sit it-selskab, NNIT.

Og uden at kende de præcise detaljer vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, at børsintroduktionen forløber over al forventning.

- Det bliver en succes, ingen tvivl om det. NNIT vil bære Novo Nordisk-varemærket, som i særklasse er det bedste blandt investorer herhjemme.

- NNIT vil være født med Novo Nordisks investeringsmæssige dna, og man må formode, at disse værdier fra moderselskabet vil gå igen i den nye aktie, siger Per Hansen.

Han vurderer, at Novo Nordisk må føle sig rimeligt sikre på NNIT's vækstpotentiale, når man har besluttet at børsnotere selskabet.

- NNIT får formentlig en børsværdi svarende til en halv procent af moderselskabet. Hvis ikke Novo Nordisk var hundrede procent sikker på, at aktien ville blive en succes, ville man aldrig risikere sit gode ry og rygte for den relativt lille gevinst, som salget af it-selskabet vil indbringe, siger Per Hansen.

Novo Nordisk er med afstand den aktie, som er mest populær blandt de private investorer, der er kunder hos Nordnet.

Kundernes depoter indeholder sammenlagt aktier for mere end en milliard kroner.

Novo Nordisk har tidligere med held sendt et af sine underselskaber på børsen. Det skete i 2000, da Novozymes blev børsnoteret.

Allerede sidste år luftede Novo Nordisk, at man puslede med tanken om at gå på børsen med sit it-selskab.

NNIT leverer ikke kun it-løsninger til Novo Nordisk, men også til en bredere kreds af kunder i brancher med omfattende regulering.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip