Islamisk Stat nærmer sig historiske Palmyra

Militsfolk fra den islamisk-fundamentalistiske bevægelse Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak har kæmpet sig frem til den antikke ørkenby Palmyra.

Byen er en af Syriens mest berømte historiske steder.

Observatørgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder skriver, at jihadisterne fra IS onsdag rykkede frem og satte sig på et højdedrag med et radiotårn, og herfra kunne militsfolkene se ud over Palmyras ruiner.

Imidlertid lykkedes det ifølge observatørerne regeringshæren at slå IS-militsen tilbage.

Ifølge observatørerne har IS og regeringshæren også været i kampe i den nærliggende by ved ruinerne. Denne by kendes som Tadmur.

Videre hedder det, at militsen onsdag erobrede byen al-Sukhnah og dens opland. Byen ligger nordøst for Palmyra.

Reuters har også talt med observatørgruppen, og nyhedsbureauet skriver torsdag aften, at der er kampe en til to kilometer fra Tadmur.

De syriske myndigheder frygter det værste, hvis islamisterne sætter sig på Palmyra.

- De vil ødelægge alt, hvad der er dér, siger Maamoun Abdulkarim, der er leder af den myndighed, der tager sig af Syriens antikviteter, til Reuters.

Der har i det seneste års tid været rapporter om, at IS har ødelagt antikke genstande og historiske steder i Irak.

Palmyra er på FN-organisationen Unescos liste over verdens kulturarv - altså et sted, der efter FN's mening bør bevares for eftertiden.

Byen havde sin storhedstid som handelscenter og hovedstad i et imperium, som var ved magten fra det første til det tredje århundrede.

Der blev meldt om kampe og ødelæggelser på stedet i 2012 og igen i 2013.

Observatørgruppen har base i Storbritannien og siger, at dens rapporter kommer fra kilder rundt om på slagmarken og i byerne i Syrien.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip