Jan Magnussen er ude af Le Mans efter uheld

Jan Magnussen meldes ude af årets Le Mans, efter at han kørte galt torsdag. Der er tale om mekaniske problemer, oplyser Corvette i en pressemeddelelse.

Danskeren kommer således ikke til start i den 83. udgave af 24-timers Le Mans.

Ved træningen torsdag mistede Magnussen kontrollen over sin Corvette, hvilket forårsagede så omfattende skader, at bilen ikke når at blive klar til løbets start.

- Corvette Racing trak torsdag aften med stor beklagelse Corvette C7.R nummer 63 med Jan Magnussen, Antonio Garcia og Ryan Briscoe ud af årets 24-timers-løb på Le Mans, lyder det i meddelelsen.

- Et voldsomt uheld i Porsche-kurverne under dagens første kvalifikation gjorde den gule racerbil så medtaget, at mekanikerne ikke kan nå at få den klar igen til løbets start.

Allerede torsdag gik der et chok gennem mange danske motorsports- og Le Mans-fans, da Jan Magnussen mistede herredømmet over bilen.

Danskeren kolliderede først hårdt med en barriere, hvorefter bilen blev slynget tværs over banen, hvor den med høj hastighed ramte endnu en mur med bagenden.

Det blev dog meddelt, at den danske racerkører var okay og selv kunne klikke selen op og komme ud af bilen, hvorefter han blev fragtet til undersøgelse på løbets Medical Center.

Danskeren havde været på banen i under en time, da det gik i galt i den berømte og berygtede Porsche-kurve, som har sendt adskillige biler af banen gennem tiden.

- Det er naturligvis en kæmpe skuffelse, som er svær at sluge lige nu, siger Jan Magnussen i en skriftlig udtalelse.

Corvette-teamet ærgrer sig ligeledes, men glæder sig dog over, at danskeren slap nådigt fra uheldet.

- Vi er først og fremmest taknemmelige for, at Jan er blevet tjekket og meldt uskadt af lægerne. Vi fortsætter arbejdet med at finde ud af, hvad der helt præcist forårsagede ulykken, siger chefen hos Corvette Racing, Mark Kent.

At Corvette Racings mekanikere ikke kunne redde danskerens racerbil betyder, at det amerikanske team for første gang nogensinde må lade en bil udgå fra 24-timers Le Mans, før løbet overhovedet er begyndt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip