Janukovitj: Aftale om at løse krisen er nået

Lederne af den ukrainske opposition og præsident Viktor Janukovitj er i løbet af natten blevet enige om en løsning på konflikten i Ukraine, oplyser præsidentens presseafdeling ifølge Reuters.

Oplysningen er hverken bekræftet af oppositionen eller udenrigsministrene fra Frankrig, Tyskland og Polen, der også har siddet med ved nattens forhandlinger.

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, understreger derimod, at aftalen endnu ikke er "definitiv" og opfordrer til påpasselighed med at tale om en egentlig aftale.

- Oppositionen vil konsultere med nogle af dets medlemmer, hvilket er helt forståeligt, siger udenrigsministeren i et liveinterview med radiostationen Europe 1.

- I denne type situation, så længe tingene ikke er blevet samlet, er det vigtigt at forholde sig meget varsomt, siger han.

Den ukrainske præsidents presseafdeling skriver, at aftalen vil blive underskrevet ved middag, men undlader at give yderligere oplysninger om, hvad den indebærer.

- Parterne er blevet enige om hovedpunkterne i en aftale om at løse krisen, lyder det.

Ifølge ukrainsk tv indebærer den proklamerede løsning på konflikten en overgangsregering, en aftale om snarligt valg og ændringer i landets forfatning, skriver nyhedsbureauet AFP.

En våbenhvile blev torsdag afbrudt på Kijevs Uafhængighedsplads, der blev genindtaget af demonstranter med krav om præsidentens afgang.

Sammenstødene mellem demonstranter og politi kostede en række mennesker livet, og i løbet af blot et par dage skal mindst 75 mennesker være blevet dræbt.

Fredag morgen opholder et par tusind demonstranter sig fortsat på Uafhængighedspladsen, men natten til fredag har imidlertid været relativt rolig efter torsdagens blodudgydelser.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip