Jordan fastholder krav om beviser til jihadisterne

Jordans regering tilbageholder stadig en irakisk kvindelig jihadist, som Islamisk Stat (IS) kræver frigivet, selv om Islamisk Stat har krævet hende sat på fri fod inden solnedgang torsdag.

Den radikale islamistiske gruppe har truet med at dræbe en tilfangetagen jordansk pilot, hvis kravet ikke imødekommes.

Men en talsmand for regeringen i Jordan afviser, at kvinden kan sættes på fri for, før den har fået beviser for, at piloten er i live.

- Vi har bedt om beviser for, at piloten stadig er i live, og vi har ikke modtaget nogen endnu. Vi insisterer på dette krav, siger den jordanske regerings talsmand, Mohammad al-Momani.

Han siger samtidig, at Amman arbejder tæt sammen med Japan i bestræbelser på at sikre en frigivelse af den japanske krigsreporter Kenji Goto, der også holdes som gidsel af de radikale islamister i Islamisk Stat.

Den ekstremistiske gruppe har i en lydoptagelse torsdag truet med at henrette den jordanske pilot.

Japan bønfalder Jordan om samtidig at hjælpe med at redde det japanske gidsel.

- Jeg er Kenji Goto. Dette er en lydbesked, som jeg er blevet bedt om at sende til jer, hedder det i lydoptagelsen.

- Det er overvejende sandsynligt, at stemmen er Gotos, siger regeringskilder i Tokyo. Japans premierminister, Shinzo Abe, har bedt forskellige lande heriblandt Tyrkiet om hjælp.

IS har tidligere truet med at dræbe de to gidsler med kort varsel, hvis ikke Jordan lod Sajida al-Rishawi, der i 2006 blev dømt til døden efter et mislykket selvmordsangreb, slippe fri.

Tirsdag fremgik det af en optagelse med Kenji Goto, at japaneren potentielt kun havde et døgn tilbage at leve i, og at den jordanske pilot havde "endnu mindre tid".

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip