Juve-stjerne inden brag: Min vigtigste kamp for klubben

Juventus står med et halvt ben i Champions League-finalen, når den nyslåede italienske mester onsdag aften møder Real Madrid i returopgøret på Santiago Bernabeu.

Juventus' italienske forsvarsstjerne, Giorgio Chiellini, er heller ikke bange for at finde de store ord frem inden kampen, der kan sende italienerne i deres første Champions League-finale siden 2003.

- Vi kan ikke vente på, at det bliver onsdag aften. Det bliver den vigtigste og prestigefyldte kamp for mig, siden jeg kom til klubben, siger Chiellini.

Den første kamp i Italien endte 2-1 til Juventus.

Juventus' historie er ikke uden pletter. I 2006 udfoldede en kæmpe skandale sig i italiensk fodbold, da det blev afsløret, at Juventus - sammen med en række andre klubber - havde været en del af et større matchfixing-netværk.

Straffen blev blandt andet en tur i den italienske serie B, og mange af klubbens stjernespillere forlod den synkende skude.

Nu er klubben imidlertid tilbage på højeste niveau, og senest kunne italienerne fejre deres fjerde mesterskab på stribe.

I sidste års Champions League tørnede Juventus sammen med Real Madrid i gruppespillet.

Dengang vandt Real 2-1 hjemme, hvorefter den omvendte kamp i Italien endte 2-2.

I knockout-fasen har Juventus slået Dortmund og Monaco ud.

- Vi har aldrig været så tæt på, som vi er lige nu, men vi mangler stadig at spille 90 minutter. Finalen ligger stadig langt væk, og vi skal levere en superpræstation for at komme videre, siger Giorgio Chiellini.

Kampen spilles klokken 20.45 i Madrid.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip