Jyllands-Posten: Vi står i en helt speciel situation

Morgenavisen Jyllands-Posten valgte i modsætning til aviser som Berlingske og Politiken ikke at bringe satiriske tegninger af profeten Muhammed i sin dækning af onsdagens angreb på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Og det endda, selv om Charlie Hebdo tilbage i 2005 bragte nogle af de tegninger, der udløste Muhammed-krisen, efter at de var blevet trykt i Jyllands-Posten.

Chefredaktør Jørn Mikkelsen, der i sin leder opfordrer til solidaritet med Charlie Hebdo, begrunder i et interview på jp.dk, hvorfor man har fravalgt tegningerne:

- Jyllands-Posten står i en helt særlig situation. Der gælder en særlig virkelighed for netop os.

- Vi er nødt til at udvise ekstra agtpågivenhed. Jeg fastholder retten som redaktør til at kunne trykke alle slags tegninger igen på et tidspunkt. Det bliver bare ikke lige nu, siger han.

Jørn Mikkelsen mener, at det ville være uansvarligt at trykke profettegninger på nuværende tidspunkt og på den måde udsætte avisen og dens medarbejdere for nye trusler.

- Det vil mange ikke gerne indrømme. Det gør jeg, omend meget modstræbende. Jyllands-Posten har et ansvar for sig selv og sine medarbejdere, men også et videre ansvar - desværre.

- Ytringsfriheden er truet som aldrig før. Det mærker alle, særligt vi på JP, siger han.

Avisen skrev i går i en mail til de ansatte, at man efter angrebet i Paris øger sikkerheden omkring kontorerne i Viby J og København.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip