Kerry på visit i Pakistan: Besøger måske massakre-skole

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, lægger muligvis vejen forbi en skole i Peshawar i Pakistan, hvor 134 børn blev dræbt af Taliban i december, mens han er på besøg i landet.

Det blev antydet mandag, da Kerry mødtes med blandt andre den pakistanske premierminister, Nawaz Sharif, og hærchef Raheel Sharif for at lægge pres på Pakistans regering om at gøre mere for at slå ned på militante grupper i landet.

Også udenrigsrådgiver Sartaj Aziz fik lejlighed til at tale med John Kerry, og han antydede, at den amerikanske minister ville besøge skolen på et tidspunkt i løbet af sit uanmeldte visit.

- Vi har hørt, at du planlægger at besøge Peshawar og skolen. Det er en virkelig fin gestus, sagde Aziz.

En talskvinde fra USA's udenrigsministerium afviste dog at kommentere Kerrys planer.

Ifølge en amerikansk embedsmand vil USA tirsdag offentliggøre, at man vil bidrage med 250 millioner dollar til mad, husly og andre basale fornødenheder til de pakistanere, der er drevet på flugt af kampene.

Militæret i Pakistan har skruet op for indsatsen mod militante islamister i stammeområderne, efter at omkring 150 mennesker blev dræbt, da terrorister fra Taliban i december angreb en skole i byen Peshawar.

134 af de dræbte var børn.

Angrebet var det dødeligste i Pakistans historie.

Landets regering har betegnet det som "et mini 11. september" med henvisning til terrorangrebene i USA i 2001, og det har været med til at ændre myndighedernes tilgang til kampen mod de militante.

Blandt andet har regeringen meddelt, at dødsdomme mod militante islamister nu eksekveres.

Taliban i Pakistan har taget ansvaret for skoleangrebet og har kaldt det hævn for, at pakistansk militær har dræbt Taliban-krigere og deres familier i målrettede angreb.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip