KL: Flygtningeaftale er et nødvendigt skridt

Aftalen - eller "forståelsen", som parterne selv kalder det - mellem KL og regeringen om håndtering af den senere tids voksende flygtningestrøm er både vigtig og nødvendig.

Sådan lyder det fra KL-formand Martin Damm (V) torsdag.

- Det er et vigtigt og nødvendigt skridt, der er taget i dag. Særligt vigtigt er det, at der nu er fundet løsninger på boligområdet, som giver kommunerne flere handlemuligheder i forhold til den vigtige opgave med at skaffe boliger, siger han.

- Jeg er meget tilfreds med, at regeringen har imødekommet en række af de løsningsforslag, som vi er kommet med, siger Martin Damm.

I aftalen imellem KL og regeringen er der især fokus på at finde løsninger på kommunernes udfordringer med at finde eller etablere boliger til de mange flygtninge, som kommer til landet.

I den forbindelse vil regeringen blandt andet søge Folketingets tilslutning til en midlertidig ændring af planloven samt en ændring af reglerne om almene kollektive bofællesskaber.

- Boliger er dog ikke svaret på alle udfordringerne. Vi skal også have flygtningene videre ud i samfundet, lyder det fra KL's formand.

- Derfor er det godt, at regeringen og KL er enige om, at det er centralt, at nytilkomne flygtninge og familiesammenførte hurtigere får vurderet medbragte kvalifikationer.

Martin Damm er også meget tilfreds med, at der i aftalen lægges op til, at kommunerne samlet set modtager en ekstrafinansiering på i alt 325 millioner kroner, der er målrettet de kommuner, som har særlige problemer med at huse flygtninge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip