Klavs Bruun bliver landstræner for håndboldkvinderne

Det har længe været et varmt rygte, og nu er det officielt. Klavs Bruun Jørgensen bliver landstræner for de danske håndboldkvinder.

Den nuværende cheftræner for Team Tvis Holstebro i Boxer Herreligaen blev tirsdag præsenteret på et pressemøde i Brøndby.

40-årige Klavs Bruun Jørgensen bliver dermed manden, der skal føre Danmark til medalje ved VM på hjemmebane i december. Næste år venter OL i Rio, hvis landsholdet formår at kvalificere sig.

Den tidligere landsholdsspiller afløser den mangeårige kvindelandstræner Jan Pytlick, som den 28. december fik sparket efter Danmarks skuffende ottendeplads ved EM i Ungarn og Kroatien.

Klavs Bruun Jørgensen tiltræder den 1. juni på en treårig kontrakt. Han får Søren Herskind som assistent.

Jobbet som landstræner for Danmark er Klavs Bruun Jørgensens første trænerjob for et kvindehold, mens han har en del erfaring med herrehold.

Han har tidligere været cheftræner for den nu hedengangne storklub AG København, og siden 2012 har han stået i spidsen for Team Tvis Holstebro.

I AG København dannede Bruun Jørgensen også trænerduo med Søren Herskind.

I november 2013 sagde Bruun Jørgensen ja til at være assisterende landstræner for håndboldherrerne under EM på hjemmebane i januar 2014.

Det skete, da daværende landstræner Ulrik Wilbeks assistent, Henrik Kronborg, måtte melde fra efter at have pådraget sig en diskusprolaps.

Nu skal Klavs Bruun Jørgensen igen arbejde under Ulrik Wilbek, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip