KRONOLOGI: OW Bunkers vej fra børsfest til kollaps

OW Bunker, der indtil nu har leveret brændstof til skibe, indgav fredag konkursbegæring efter en hektisk periode.

Her er en kort gennemgang af sagen:

* 28. marts

OW Bunker får en forrygende debut på børsen. På den første handelsdag stiger aktien i selskabet fra 145 kroner til 175 kroner. Omkring 20.000 privatpersoner udnyttede børsnoteringen til at købe OW Bunker-aktier.

* 7. oktober

OW Bunker nedjusterer sine finansielle forventninger for 2014. Begrundelsen er ifølge selskabet et "usædvanligt fald i olieprisen" i løbet af få uger. Selskabet siger, at det har "taget tiltag til at minimere risici mod yderligere fald i olieprisen", men aktiemarkedet reagerer meget negativt.

* 23. oktober

16 dage efter den første nedjustering er den gal igen. I selskabets regnskab for tredje kvartal sænkes forventningerne endnu engang. Topchef Jim Pedersen fastslår i den forbindelse, at OW Bunker "er dækket godt ind for resten af året".

* 5. november

Sent om aftenen oplyser OW Bunker, at man har lidt et potentielt tab på 125 millioner dollar grundet påstået svindel i et datterselskab i Singapore. Desuden viser en ny opgørelse, at selskabet har urealiserede tab på 150 millioner dollar i forbindelse med risk management-kontrakter.

Som en konsekvens bliver den ansvarlige for OW Bunkers risikostyring, Jane Dahl Christensen, omgående fyret.

OW Bunker forhandler med sine kreditorer om fremtiden.

* 6. november

Samtalerne med kreditgiverne giver ikke pote, og OW Bunker melder om morgenen rekonstruktion til skifteretten i Aalborg for at se, om "der kan dannes grundlag for fortsat drift af selskaberne, herunder et grundlag for tilførsel af yderligere kapital eller anden tilsvarende løsning".

* 7. november

OW Bunker oplyser, at det ikke har været muligt at finde en holdbar løsning på dets fremtid. Derfor indgiver selskabet konkursbegæring ved skifteretten i Aalborg.

Samtidig politianmelder selskabet to ledende medarbejdere i det svindelmistænkte datterselskab i Singapore.

/ritzau/

 

Dagens Gossip