Lidegaard vil bekæmpe terroren uden for EU's grænser

Når EU's udenrigsministre mandag skal diskutere bekæmpelse af voldelige islamistiske anslag mod mål i EU, kommer fokus til at ligge uden for EU's grænser.

For mens eventuelle nye beføjelser til efterretningstjenesterne, grænseregler og delte passagerlister for flypassagerer ligger på EU's justits- og indenrigsministres bord, så vil udenrigsministrene kigge på forholdene i Mellemøsten og Nordafrika.

- Under alle terrorhandlinger ligger de uløste konflikter i Mellemøsten, siger Martin Lidegaard (R) mandag morgen på vej ind til et udenrigsministermøde i Bruxelles.

Den belgiske hovedstad er i forhøjet terrorberedskab, efter at politiet i sidste uge ifølge myndighedernes oplysninger slog til mod en celle af militante islamister, der planlagde angreb i landet.

Belgien hører til blandt de lande, der har en stor andel af hjemvendte krigere fra konflikten i Syrien. Det er blandt andet dem, der udgør en trussel.

Når det specifikt gælder om at få løst konflikten i Syrien, mener Martin Lidegaard, at de største muligheder lige nu ligger i at få fastfrosset kampene omkring byen Aleppo.

Den bredere indsats i Mellemøsten skal derimod handle om blandt andet samarbejde med Tyrkiet, social stabilitet i Nordafrika og Mellemøsten samt træning af politifolk.

- Tyrkiet er et nøgleland, når det gælder om at bekæmpe foreign fighters. Både når det gælder om at få dem registreret og stoppe dem og få dem pågrebet. Vi har oplevet et stærkt udvidet samarbejde med Tyrkiet på det område, siger Martin Lidegaard.

Han ser gerne et udvidet samarbejde med Tyrkiet på det område og mener også, at EU kan have en forventning om, at det vil ske.

På de andre områder, udenrigsministeren nævner, mener han, Danmark kan bidrage med en masse erfaring med for eksempel træning af politifolk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip