LO tager konflikten med Ryanair til Billund og Aarhus

Konflikten mellem Serviceforbundet og Ryanair optrappes nu, efter at det onsdag ikke lykkedes at blive enige om en overenskomst og finde en løsning på den konflikt, som parterne er havnet i.

LO udsender endnu en sympatikonfliktvarsel, hvilket betyder, at også lufthavnene i Billund og Aarhus vil blive omfattet af konflikten. Det siger LO's næstformand, Lizette Risgaard.

- LO's medlemsforbund har nu besluttet at gå den vej, som Arbejdsretten har givet grønt lys til, for at få en overenskomst. Det vil sige, at nu bliver der sendt sympativarsler ud. Sympatihandlingerne vil træde i kraft 18. juli i København og 23. juli i Billund og Aarhus, siger hun.

Ryanair har tidligere truet med, at man vil flytte basen fra København til Kaunas i Litauen, hvis sympatikonflikten indledes. Det vil sige, at Ryanair stadig flyver ruten, men at medarbejderne arbejder fra Litauen og ikke Danmark.

Den manøvre vil blive effektiviseret 14. juli. Altså fire dage før, at sympatihandlingerne i København begynder.

- I det tilfælde vil der ikke noget at lave sympatihandlinger i forhold til. Det må være konsekvensen af det, siger Lizette Risgaard.

Hun ærgrer sig over den udvikling, som sagen har taget, og understreger, at LO forsat håber på en løsning uden konflikt.

- Vi ønsker ikke en konflikt og sympatihandlinger, men vi vil gerne lave en løsning. Vi er rigtigt kede af, at Ryanair blankt har afvist, at indgå en overenskomst med serviceforbundet, siger Risgaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip