Mange offentligt ansatte er frustreret over egen indsats

Stort set alle offentlige ansatte synes, at det er meget vigtigt for dem at gøre et godt stykke arbejde.

Men over en tredjedel føler ikke, at de har mulighed for at gøre deres arbejde fagligt tilfredsstillende. Blandt dem har næsten tre gange så mange været sygemeldte med stress, som blandt de tilfredse medarbejdere.

Det viser en stor undersøgelse lavet af Megafon blandt 2714 offentligt ansatte fra 27 forskellige fagforbund, skriver Avisen.dk.

Undersøgelsen omfatter blandt andet pædagoger, administrative medarbejdere, sygeplejersker, sosu'er og lærere.

I øjeblikket bliver der forhandlet overenskomst for dem og de øvrige offentligt ansatte.

Både fagforeninger og arbejdsgivere bekræfter, at der i den forbindelse forhandles om midler til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

For seniorforsker og konsulent Bo Netterstrøm, der er ekspert i stress, er det hverdag at møde stressede ansatte i omsorgssektoren. De føler ikke, at de har mulighed for at gøre det godt nok.

- Hvis de føler, at de skal piske rundt hos ældre med en liste fra kommunen over, hvad de skal lave og oplever, at hverken de ældre eller de selv synes, at det er godt nok, så er det en stor følelsesmæssig belastning, siger Bo Netterstrøm til Avisen.dk.

580 af de medvirkende i undersøgelsen er lærere og deres formand Anders Bondo siger, at undersøgelsen med uhyggelig præcision rammer lærernes situation efter skolereformen.

Lærernes sygefravær på et år er blevet mindst 20 procent højere i 23 ud af 33 kommuner, viser en opgørelse fra Danmarks Lærerforening.

- Der er rigtig mange langtidssygemeldinger på grund af stress, og det skyldes, at de ikke kan lykkes med opgaven. De har 25 elever, som de skal løfte hver især, og de har ikke muligheden for at være ordentligt forberedt. Det er stress-udløsende, siger Anders Bondo til Avisen.dk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip