Merkel vil hjælpe Cameron med at bekæmpe velfærdsmisbrug

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har på et møde i London med sin britiske modpart, premierminister David Cameron, lovet at hjælpe Cameron med at bekæmpe misbrug af det britiske velfærdssystem.

Cameron har været under pres i hjemlandet for at sikre, at en af EU's grundpiller om fri bevægelighed ikke koster briterne dyrt i pressede lønninger og "snylteri" på velfærdsydelser.

- Vi ser på de juridiske aspekter, og vi ser på lovgivningen ... Misbrug skal bekæmpes, så den fri bevægelighed kan fungere, siger Merkel.

Merkel slog imidlertid også en streg under, at der ikke skal rokkes ved det europæiske samarbejdes grundprincip.

Kansleren har også sagt, at hun i overensstemmelse med dette princip ikke vil ændre på retten til, at EU-borgere skal kunne søge arbejde i alle andre EU-lande.

Den britiske premierministers konservative parti ser ud til at miste stemmer til det euroskeptiske Ukip-parti ved valget til maj.

Cameron ønsker en genforhandling med EU om samarbejdet, og premierministeren har lovet en folkeafstemning om medlemskabet af unionen før udgangen af 2017.

Indvandringen fra Europa er en bekymring hos de britiske vælgere, og Cameron har sat strømmen af tilflyttende EU-borgere til Storbritannien på sin politiske dagsorden op til valget.

Ukip - men også nogle konservative - mener, at arbejdere fra fattigere EU-lande presser lønningerne, og nogle kommer, lyder det, til Storbritannien for at snylte på velfærden.

Cameron har blandt andet luftet et forslag om, at tilflyttere fra andre EU-lande først skal kunne nyde velfærdsydelser efter en fireårig periode.

Der er valg i Storbritannien 7. maj.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip