Mexico: Narkobande dræbte studerende ved en fejl

Den mexicanske regering fjerner nu den sidste tvivl om skæbnen for 43 lærerstuderende, der forsvandt for fire måneder siden.

De studerende blev beordret dræbt af et narkokartel, der forvekslede de unge med medlemmer af en rivaliserende bande.

Indtil nu har den mexicanske regering holdt fast i, at de studerende "næsten" helt sikkert blev dræbt efter at være stødt sammen med korrupte politifolk i byen Iguala en fredag aften i slutningen af september sidste år.

Flere vidner har fortalt, at de så politifolk føre de studerende bort. Derefter blev de udleveret til medlemmer af en lokal narkobande, Guerreros Unidos.

- Der er ingen tvivl om, at de studerende mistede livet, siger justitsminister Jesus Murillo på en pressekonference.

Et bandemedlem har under afhøringer tilstået, at han fra en af sine bosser fik ordre til at henrette de 43 unge, der alle læste på en skole i nærheden.

Ifølge efterforskningen mente de kriminelle, at de unge havde knyttet sig til en rivaliserende bande, og derfor skulle de ryddes af vejen.

Og gerningsmændene gik så grundigt til værks, at det næsten har været umuligt at identificere ofrene. Efter at have dræbt de studerende blev der sat ild til ligene, som derefter blev kastet i en flod.

Sagen udløste store protester og demonstrationer over hele Mexico og skabte også international fordømmelse af sikkerhedssituationen i landet samt voldsom kritik af præsident Enrique Pena Nieto.

Den er også blevet berygtet som en illustration af sammenhængen mellem organiseret kriminalitet og politik, som ifølge manges opfattelse er et problem flere steder i Mexico.

Borgmesteren i Iguala er sammen med sin hustru anholdt som to af de hovedmistænkte i sagen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip