Midt i fredsdrama: IMF lover nyt kriselån til Ukraine

Mens forsøget på at finde en løsning på Ukraine-konflikten trækker ud ved et topmøde i Minsk, meddeler Den Internationale Valutafonds direktør, Christine Lagarde, at det kriseramte Ukraine kan se frem til yderligere milliardhjælp fra IMF og andre långivere.

- Det er med glæde, at jeg kan meddele, at IMF's forhandlere i Kijev har indgået en foreløbig aftale med den ukrainske regering om en ny finansiel redningspakke til en værdi af 17,5 milliarder dollar, siger Lagarde på et pressemøde i Bruxelles.

Kriselånet, der svarer til 114,8 milliarder kroner, er kun første del af en større pakke, som andre långivere også vil bidrage til for at sikre øjeblikkelig økonomisk stabilitet, og som over de næste fire år når op på 40 milliarder dollar (262,5 milliarder kroner).

Ifølge den franske IMF-direktør vil den provestlige ukrainske regering som modydelse gennemføre skrappe politiske reformer, som på lidt længere sigt skal være med til at genoprette en stabil økonomisk vækst og forbedre ukrainernes levestandard.

- Det er et ambitiøst program, det er et hårdt program, og det er ikke uden risici. Men det er også et realistisk program, og hvis det bliver godkendt af vores bestyrelse og ført effektivt ud i livet, kan det være et vendepunkt for Ukraine, siger Christine Lagarde.

Det er fjerde gang på 10 år, at internationale långivere holder hånden under den kriseramte tidligere sovjetrepublik, der er på kant med sin vigtigste handelspartner, Rusland, på grund af annekteringen af Krim og det prorussiske oprør i Østukraine.

Alene i år skal Ukraine ifølge landets centralbank afdrage 11 milliarder dollar af sin gigantiske gæld.

Den ukrainske premierminister, Arsenij Jatsenjuk, er da også glad for hjælpepakken, som vil udløse "meget vanskelige" reformer i energisektoren og den offentlige forvaltning.

Han håber, den kan bidrage til, at 2016 bliver et år med økonomisk vækst. Men det kan kun lykkes, hvis reformerne bliver en succes, og der bliver sat en stopper for den russiske aggression, siger han ifølge Reuters.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip