Minister om psykiater-sag: Det må ikke ske igen

Skrevet af admin

02/02/2015

Dagens topnyheder

Sundhedsministeren har mandag bedt Sundhedsstyrelsen om en opfølgning i sagen om en vestjysk, privatpraktiserende psykiater, der fik lov at praktisere i ni år, til trods for at han havde en hjerneskade.

Sagen er ikke ny, og styrelsen har tidligere beklaget forløbet og gentog sin beklagelse mandag.

I 2013 redegjorde Sundhedsstyrelsen over for Folketingets Sundhedsudvalg, hvordan den behandlede sagen i de ni år fra 2004 frem til 2013, da psykiateren fik frataget sin autorisation.

- Den her sag er dybt tragisk, men den er ikke ny. Men det er vigtigt, at man lærer af en sag som den her, så vi kan undgå, at noget lignende sker igen, og jeg har i dag bedt Sundhedsstyrelsen om en opfølgning på redegørelsen, siger sundhedsminister Nick Hækkerup i en kommentar.

I en række sager har Sundhedsstyrelsens tilsyn ikke været, som man kunne forvente, konstaterer Nick Hækkerup.

Derfor har Styrelsen i dag en ny ledelse og forandret sin organisation for at styrke tilsynet med sager som den aktuelle.

- Det tilsyn, vi har i dag, er altså ikke det tilsyn, der var dengang, siger Nick Hækkerup.

I juni sidste år fik Sundhedsstyrelsen besked om at komme med en handlingsplan for, hvordan styrelsen ville rette op på de problemer, der havde været.

Handlingsplanen lå klar i september, og den er nu i fuld gang med at blive rullet ud, oplyser sundhedsministeren.

- Den skal sikre, at vi fremover undgår sager som den, 21 Søndag tog op i går.

- Det er helt uacceptabelt, at psykiatere som i det her tilfælde er til fare for patienterne. De skal stoppes i tide, og tilsynet skal fungere, siger Nick Hækkerup.

Ifølge DR Nyheder har den pågældende psykiater været involveret i både dødsfald og meget voldsomme fejlbehandlinger, før han blev stoppet af sundhedsmyndighederne.

Alligevel gik der ni år fra den første advarsel, og indtil Sundhedsstyrelsen tog autorisationen fra psykiateren i 2013.

/ritzau/