Minister: Selvfølgelig skal dansklærere kunne stave

Hvis lærerstuderende ikke kan stave, så skal de ikke undervise i dansk i folkeskolen.

Det fastslår uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) efter kritik af eksamen fra dansklærere og censorer.

De påpeger i Kristeligt Dagblad, at lærerstuderende kun får én karakter, selv om de både går til skriftlig og mundtlig eksamen. Det gælder fagene dansk, matematik og sprog i læreruddannelsen.

- Selvfølgelig skal man ikke kunne blive dansklærer i folkeskolen, hvis man ikke kan stave, siger Sofie Carsten Nielsen i en skriftlig kommentar.

- Det er en misforståelse af de nye prøveregler, hvis der er censorer, som lader studerende bestå en lærereksamen uden at have basale skriftlige færdigheder, tilføjer hun.

Med den ny lærereksamen, som trådte i kraft med den ny læreruddannelse i sommeren 2013, er der indført to delprøver for at afprøve de studerende grundigt, påpeger hun.

Sofie Carsten Nielsen understreger, at den nuværende lærereksamen trods kritikken ikke straks kan ændres. Aftalen blev i 2012 indgået af S-R-SF-regeringen samt Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

- Evalueringen kan vi først gennemføre i 2017 efter første gennemløb af uddannelsen, siger Sofie Carsten Nielsen.

Dansklærernes formand, Jacob Buris Andersen, vurderer, at danskstuderende kan bestå, selv om de ikke kan stave. Det er muligt, hvis de klarer sig godt ved den mundtlige eksamen, siger han til Kristeligt Dagblad.

- Man kan godt forestille sig at have en studerende, der er god mundtligt, men dårlig skriftligt, som alligevel bliver dansklærer, sådan som reglerne er nu.

- Hvis de studerende har problemer med stavningen, kan de desuden få nogen til at hjælpe sig, da man har 24 timer til prøven, siger Jacob Buris Andersen til avisen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip