Mobiltelefon får myrer til at danse

De fleste har prøvet at cirkle omkring telefonen i spænding over et ganske særligt opkald. Disse myrer cirkler først, når den ringer.

Okay, der er også lige en enkelt myre, der hellere vil kravle rundt på telefonen. Måske er opkaldet til ham. Vi ved det ikke.

Vi ved i øvrigt heller ikke, hvorfor myrerne gør det her, men Yahoo7 har forsøgt at finde ud af det ved at spørge en række forskere.

Myrer bruger magnetisme:
- Mange myrer bruger magnetisme til at orientere sig, siger Nigel Andrew fra University of New England.

- Hvis de rejser lange over lange distancer, bruger de magnetiske signaler for at vide, om de går mod nord, syd, øst eller vest.

Disse modtagere kan potentielt blive påvirket af telefonens signaler, selvom det ikke er den mest plausible grund, mener han.

Myrer elsker at cirkle:
- Mange myrer danner også cirkler uden telefonen, siger Simon Robson, der forsker i insekter på James Cook University.

Myrer danner rækker og formationer, når de går, for ikke at blive væk fra hinanden.

- Det er en uundværlig del af deres kommunikationssystem. Når myrerne samles sådan der, har det nok noget med telefonens form at gøre, og så gør vibrationerne dem endnu mere begejstrede, men mange myrer vil gøre det alligevel - uden telefonen, siger han.

Videoen er fake:
Han har dog også en anden forklaring på den spektakulære video: effekter.

- En mulighed er, at videoen er fake - professor Andy Suarez, specialist i myrer her i Illinois nævnte med det samme, at han ikke kunne se nogen ben, hvilket normalt burde være synligt fra denne vinkel.

Også insektforsker Phil Torres mener, at det er svindel og humbug. Til Tech Insider siger han:

- Helt ærligt, så ser det forkert ud, og jeg vil mene, at det højst sandsynligt er fake. Ikke at myrer ikke er i stand til at blive lokket til at gør fantastiske ting, men der er noget ved deres bevægelser, der ikke virker særligt myreagtige. Jeg kunne tage fejl, men jeg ville gerne vide mere om, hvor det er filmet og hvilke arter af myrer, der findes der.

Døm selv:

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip