Muslimske lærde: Dræb og korsfæst terroristerne fra IS

- Dræb dem, korsfæst dem og afhug deres lemmer.

Sådan lyder det fra en af sunni-islams vigtigste institutioner, al-Azhar i Kairo, der udtrykker sin vrede over Islamisk Stats bestialske mord på en jordansk pilot.

I en erklæring fra al-Azhar, der er udsendt efter offentliggørelsen af videoen, hvor IS brænder det jordanske gidsel, Muath al-Kasaesbeh, udtrykker Ahmed al-Tayib, talsmand for al-Azhar, "stor forfærdelse over den kujonagtige handling."

- Dette kræver den straf, der er nævnt i Koranen, mod disse korrupte undertrykkere, som kæmper mod Gud og hans profeter: Dræb dem, korsfæst dem eller afhug deres lemmer, siger han.

Al-Azhar, der er et universitet, repræsenterer de førende lærde sunnimuslimer og har blandt andet retten til at udstede fatwaer - religiøse forordninger - som skal følges af alle sunnimuslimer.

Siden begyndelsen af 1960'erne har institutionen under skiftende egyptiske ledere været opfattet som et talerør for Egypten.

Men også radikale islamister mener, at IS denne gang er gået over stregen. Tidligere har IS halshugget og filmet vestlige gidsler, men denne gang har man brændt en muslim levende og foreviget det på film.

- Dette svækker IS' popularitet, fordi vi opfatter islam som barmhjertighedens og tolerancens religion. Selv når det går hedest til i kampen, skal en krigsfange behandles godt, siger en kendt jordansk salafist, Abu Sayaf, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han kendes under navnet Mohammed al-Shalabi og sad næsten 10 år i jordansk fængsel for planer om at angribe amerikanske styrker.

Flere arabiske aviser fordømmer på deres forsider drabet på piloten som barbarisk.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip