Nordkorea beskylder USA for internetnedbrud

Nordkorea har optrappet en propagandakampagne mod USA, efter den omstridte film "The Interview" har haft premiere i op mod 350 amerikanske biografer. Regimet i Pyongyang kalder nu præsident Barack Obama for en "letsindig abe i junglen."

- Han dundrer altid letsindigt derudaf, i ord og handling, som om det var en abe i junglen, hedder det i en af udtalelserne fra den magtfulde militærkommission NDC. Udtalelsen er blevet videreformidlet af det statsstyrede nyhedsbureau KCNA.

- Hvis USA fortsætter med sine arrogante, stødende, gangsteragtige og tilfældige handlinger trods advarsler, så bør landet tænke på, at dets mislykkede politik vil blive ramt af uundgåelige, dræbende slag.

En talsperson for NDC siger, at Washington "uden synligt bevis" har udpeget Nordkorea som ansvarlig for et hackerangreb mod Sony Pictures, der står bag filmen.

Nordkorea beskylder USA for at være skyld i, at det kommunistiske land i den seneste uge har været helt eller delvist uden internet.

- USA er med sin store fysiske størrelse og med sin uvidenhed om skammen ved at lege gemmeleg som børn med løbende næser begyndt at forstyrre internettet hos vores store medieudbydere, skriver Nordkoreas nationale forsvarskommission i en meddelelse.

- Det er helt grinagtigt, siger en talsmand for kommissionen ifølge det statsstyrede nyhedsbureau KCNA.

Amerikanske embedsmænd har sagt, at USA ikke har været involveret i internetnedbruddet.

Præsident Obama har lovet et "passende" svar på det påståede hackerangreb fra Nordkorea.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip