Norsk politiker: Flemming Rose skal have Nobels fredspris

Udlandsredaktør Flemming Rose på Morgenavisen Jyllands-Posten vil være en værdig vinder af Nobels fredspris for 2015, mener Michael Tetzschner, medlem af Stortinget i Norge for partiet Høyre.

Det var Flemming Rose, som stod bag beslutningen om at trykke karikaturer af profeten Muhammed i Jyllands-Posten i 2005.

En beslutning, som stadig kaster lange skygger, og som for Flemming Rose personligt betyder, at han har været under PET's beskyttelse lige siden.

- At give prisen til en konsekvent forsvarer af ytringsfriheden - også når det koster personligt, ville være en markering af, at de, som prøver at undertrykke ytringsfriheden gennem usle attentater mod civile, og som dermed modarbejder fredelige forhold mellem folkene, aldrig må lykkes, skriver Tetzschner i sin begrundelse.

Efter angrebet 7. januar på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, der kostede 11 mennesker livet, sagde Flemming Rose til Jyllands-Posten:

- Det er klart, at sådan noget altid kommer som et chok, fordi det kommer som et lyn fra en klar himmel. Men ud over chokket, så er jeg heller ikke overrasket.

- Charlie Hebdo har jo ikke holdt kæft. De er sådan set blevet ved med at insistere på retten til at lave satire, og det må de nu betale den højeste pris for.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip