Nye jobtal i USA afspejler økonomi i god form

Antallet af beskæftigede i USA voksede i januar med 257.000, viser tal fra det amerikanske arbejdsministerium. Dermed fortsætter den jobvæksten i USA med stabil styrke.

Men procentuelt stiger arbejdsløsheden til 5,7 procent fra 5,6 procent. Det kan ifølge cheføkonom Jacob Graven i Sydbank forklares med, at mange flere amerikanere har meldt sig på arbejdsmarkedet.

Med dagens jobtal er det overvejende sandsynligt, at den amerikanske forbundsbank i meget nær fremtid vil hæve renten.

De i forvejen positive tal for november og december er samtidig blevet opjusteret med yderligere 147.000 nye job.

Jacob Graven fra Sydbank mener, at de mange nye job i USA er et spejlbillede af, at amerikansk økonomi har lagt krisen bag sig.

- Vi forventer, at økonomien vil vokse med omkring tre procent i 2015. Det vil i givet fald være den højeste vækst i 10 år. Tiden er snart inde til at sætte renten op, der siden krisen ramte i 2008 har ligget på nul, siger Jacob Graven i en skriftlig kommentar.

I Danske Bank mener cheføkonom Steen Bocian, at tallene viser, at amerikansk økonomi i modsætning til europæisk økonomi er i god form.

- Tallet var en del bedre, end vi havde ventet - hvilket der jo kun grund til at glæde sig over. Da de historiske tal samtidig blev revideret kraftigt op - så må vi konstatere, at det amerikanske arbejdsmarked er overraskende stærkt, skriver Steen Bocian på mail.

Den stærke amerikanske økonomi taler ifølge cheføkonomen for en stærkere dollar, og det er godt for europæiske eksportører.

- Der er gode muligheder for at afsætte, da væksten og jobskabelsen er høj. Og man får samtidig en konkurrenceevnegevinst, hvis man skal konkurrere med amerikanske virksomheder, siger han.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip