Pakistan tester kortdistance-raket

Pakistan foretog mandag en prøveaffyring af en kortdistanceraket, som har kapacitet til at medtage både atomsprænghoveder og konventionelle sprænghoveder, oplyser landets forsvar.

Krydsermissilet Ra'ad, der er bygget i Pakistan, har en rækkevidde på 350 kilometer og er i stand til at skifte retning undervejs ifølge en udtalelse fra det pakistanske forsvar mandag.

- Missilet gør Pakistan i stand til at opnå en ny strategisk kapacitet på landjorden og til søs. Krydserteknologien er kun blevet udviklet af et mindre antal lande, hedder det i pressemeddelelsen.

Prøveaffyringen sker, netop som USA og Indien har indgået en epokegørende civil atomaftale i forbindelse med præsident Barack Obamas besøg i New Delhi i slutningen af sidste måned.

Aftalen mellem de to store lande anses for at være et strategisk tilbageslag for Pakistan, som er naboland - og rival - til Indien.

Indien foretog for to dage siden en vellykket prøveaffyring af et ballistisk langdistancemissil fra en mobil affyringsrampe.

Pakistan og Indien foretog atomprøvesprængninger med få dages mellemrum i 1998, efter at de to stater i årtier hemmeligt havde udviklet atomvåben.

Indien og Pakistan har udkæmpet tre krige siden uafhængigheden fra Storbritannien i 1947. To af dem har omhandlet Kashmir, som er delt mellem de to lande.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip