Pige dræber fem i selvmordsangreb i Nigeria

En pige, der menes at have været blot syv år, dræbte søndag sig selv og fem andre, da hun udløste en selvmordsbombe på et marked i det nordøstlige Nigeria.

Angrebet er det seneste i en række, hvor den yderliggående bevægelse Boko Haram har brugt børn til at gennemføre selvmordsbombeangreb.

Foruden de fem dræbte blev 19 mennesker såret i angrebet, bekræfter en hospitalskilde.

Selvmordsangrebet understreger, hvilke alvorlige udfordringer Nigerias regering står over for inden præsident- og parlamentsvalget den 28. marts.

Søndagens angreb i Potiskum er det andet selvmordsangreb mod det samme marked, der sælger brugte mobiltelefoner. Ved begge angreb var der børn involveret.

Det første angreb fandt sted den 11. januar, da to selvmordsbombere sprængte sig selv i luften uden for og dræbte seks mennesker og sårede 37 andre. Den ene af selvmordsbomberne var omkring 15 år.

Forud for angrebet søndag siger lokale vagter, at de forsøgte at forhindre pigen i at komme ind på markedet.

- Vi afviste hende fire gange, for i betragtning af hendes alder havde hun intet at gøre på markedet, siger Buba Lawan, der er leder af et lokalt vagtværn.

Øjenvidner siger, at pigen så ud til at være omkring syv år.

Siden 2009 er mere end 13.000 mennesker blevet dræbt og en million sendt på flugt på grund af Boko Harams væbnede kamp for at etablere en islamisk stat i det nordøstlige Nigeria.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip