Politi ransager VW's hovedkvarter og private lejligheder

Tysk politi bankede torsdag på hos Volkswagens hovedkvarter for at ransage stedet og konfiskerede flere dokumenter og harddiske, mens forureningsskandalen fortsætter med at vokse på begge sider af Atlanten.

Private lejligheder blev også ransaget i Volkswagens hjemby, Wolfsburg, samt andre byer, siger anklagere i sagen til AFP.

Politiet arbejder på at sikre dokumenter og digital data, som kan pege i retning af de ansvarlige for forureningsskandalen, som har vakt opsigt verden over.

Ransagningerne fandt sted, mens Volkswagens amerikanske chef, Michael Horn, torsdag skulle stå skoleret for Kongressen i USA. Her forsøgte han at distancere sig fra skandalen ved at skylde skylden på ingeniører i Tyskland.

Horn fortalte energiudvalget, at han i 2014 fandt ud af, at en andel af den tyske bilgigants dieselbiler udledte langt mere end det tilladte.

Men han sagde samtidig, at det først var i sidste måned, at han fandt ud af, at "manipulationsanordninger" var blevet installeret med fuldt overlæg for at snyde med mængden af emissioner, når køretøjerne undergik test.

- På vegne af vores selskab og mine kolleger i Tyskland og på mine egne vegne vil jeg gerne give en dybfølt undskyldning for Volkswagens brug af et softwareprogram, som havde til formål at overvinde testen af udledninger, siger Michael Horn.

Det var ikke selskabets beslutning at anvende softwaren i dieselbilerne, men derimod noget som enkeltpersoner gjorde, siger VW-chefen.

- Det var et par softwareingeniører, som af ukendte årsager havde sat det i, siger Horn.

Han betegner hele sagen som "dybt foruroligende" og lover, at Volkswagen vil samarbejde fuldt ud med alle myndigheder og "arbejde på at sikre, at dette aldrig sker igen".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip