Politiet undersøger terrortrussel mod Norge og Danmark, fordi vi er udpeget som det næste mål

Skrevet af admin

09/01/2015

Dagens topnyheder

Politiets Efterretningstjeneste, PET, undersøger en terrortrussel mod Danmark, som ifølge norske medier er fremkommet på en fransk internetside.

Truslen går på, at Danmark og Norge er udpeget til at være det næste mål for terrorisme. Den norske efterretningstjeneste undersøger ligeledes truslen, ifølge norsk TV2.

- PET kan bekræfte, at vi også har modtaget den omtalte trussel, og at vi undersøger, hvad der ligger bag denne - ligesom vi gør med alle de øvrige oplysninger, vi modtager, oplyser PET i en mail fredag aften til Ritzau.

Samme melding lyder fra den norske efterretningstjeneste, PST.

- Vi er bekendt med truslen og arbejder nu på at afklare, om den er reel, siger informationsrådgiver i PST, Siv Alsén, til norsk TV2.

Efterretningstjenesten får angiveligt flere tip om dagen angående trusler, som de løbende undersøger. De fleste viser sig ikke at være reelle.

Truslen på den franske netside kommer i kølvandet på flere dages jagt på gerningsmændene til massakren på satirebladet Charlie Hebdo i Paris, hvor 10 journalister og tegnere og to betjente blev skuddræbt.

To brødre, der var eftersøgt for drabene på de 12 mennesker, meldes fredag dræbt, og deres gidsel er befriet i Dammartin-en Goële nordøst for Paris efter flere timers belejring.

Samtidig blev det meddelt, at en politiaktion også havde fundet sted mod en gidseltager i et jødisk supermarked i det østlige Paris, hvor mindst fire gidsler ligeledes meldes dræbt. Siden har det vist sig, at der også her var tale om to gidseltagere.

/ritzau/