Porosjenkos nytårsløfte til Ukraine: Vi vinder krigen

Trods store menneskelige tab og fortsat uro i øst vil Ukraine vinde krigen mod prorussiske separatister, lyder løftet fra landets præsident Petro Porosjenko på tærsklen til 2015.

Præsidenten leverede sin tale i Kijev flankeret af blandt andre soldater og frivillige hjælpere fra demonstrationerne sidste vinter, da hans forgænger Viktor Janukovitj blev væltet.

- Ondsindede fjender har belejret vores liv, territorium, frihed og selvstændighed.

- Vi vil med garanti vinde denne patriotiske krig, for det vil være retfærdigt. Sandheden er på vor side. Gud er med os, siger Porosjenko.

En fredsaftale gav i september håb om fred mellem Ukraine og de prorussiske separatister, som ifølge både Nato og styret i Kijev modtager støtte fra Rusland.

Men fredsplanen holdt ikke længe, og adskillige hundrede har mistet livet siden.

Flere end 4700 er meldt dræbt i konflikten siden april blot en måned før, at den 49-årige forretningsmand, som har skabt sin formue på chokoladeproduktion, overtog præsidentposten.

Den russiske præsident Vladimir Putin, som ellers angiveligt har været rundhåndet med sine nytårshilsner, har ikke tænkt på Porosjenko i år.

De to ledere skal tale sammen i Kasakhstan 15. januar i det første møde siden en kort seance under et asiatisk-europæisk topmøde i Italien i oktober.

Både den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den franske præsident, François Hollande, deltager på mødet i januar.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip