PSG er fransk mester uden Zlatan - danskerklub ryger ud

For tredje år i træk er Paris Saint-Germain fransk mester i fodbold. Det blev en realitet lørdag aften, da klubben vandt 2-1 ude over Montpellier i næstsidste spillerunde.

Med 80 point for 37 kampe kan PSG ikke længere indhentes af nummer to, Lyon, der har 72 point efter 1-1 hjemme mod Bordeaux.

Titlen blev sikret uden PSG's største stjerne, Zlatan Ibrahimovic. Den svenske angriber var ikke blevet klar til at spille på grund af en skade.

Zlatan Ibrahimovic har i denne sæson spillet en lidt mindre fremtrædende rolle for PSG end i de to foregående sæsoner, men han er trods alt klubbens topscorer med 19 mål i ligaen.

Det er ved at være en fast tradition, at svenskeren vinder det nationale mesterskab i sin klub.

Faktisk er det kun glippet for ham to gange siden 2002, da han første gang blev mester i Holland med Ajax.

Efter at have kikset i forsøget på at genvinde mesterskabet i den efterfølgende sæson, vandt han og Ajax igen det hollandske mesterskab i 2004.

De to efterfølgende år vandt Zlatan Ibrahimovic det italienske mesterskab med Juventus, men begge titler blev dog senere frataget klubben på grund af Calciopoli-skandalen.

Fra 2007-09 vandt han det italienske mesterskab med Inter tre gange på stribe, og sæsonen efter blev han spansk mester med FC Barcelona.

Herefter gik turen tilbage til Italien og et mesterskab med AC Milan i 2011, inden det mislykkedes for ham og Milan at genvinde titlen året efter.

Siden 2012 har Zlatan Ibrahimovic spillet i PSG og det altså med stor succes og tre mesterskaber til følge.

Mens hovedstadsklubben kan fejre mesterskabet, rykkede danskerklubben Evian ud.

Klubben tabte 1-2 hjemme til Saint-Etienne, og med 37 point kan Evian ikke længere redde sig fra positionen som tredjesidst.

Jesper Juelsgård spillede hele kampen for Evian, mens Jesper Hansen og Nicki Bille sad på bænken i hele kampen.

Evians fjerde dansker, Daniel Wass, har længe udtrykt ønske om at spille for en anden klub fra næste sæson.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip