Radikale: Ledige udlændinge skal ikke forskelsbehandles

Langt flere udlændinge skal bringes i arbejde. Men de skal ikke behandles anderledes end andre, der står uden for arbejdsmarkedet.

Sådan lyder det fra De Radikales udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin nytårstale har lagt op til stramninger over for flygtninge og indvandrere på kontanthjælp.

- Den vigtigste måde at blive integreret i det danske samfund er at få et job og lære dansk. Men vi går ikke ind for at forskelsbehandle, siger Marlene Borst Hansen.

- Vi erkender dog, at der her er en gruppe, som har større problemer med at opnå en tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er en falliterklæring af det danske samfund, og det skal vi tage fat på.

Statsministeren har i sin nytårstale torsdag aften sagt, at ledige udlændinge skal arbejde mere for kontanthjælpen, og at det helst skal være på en arbejdsplads. I første omgang skal de nye vilkår gælde i to år.

- Jeg ønsker et fællesskab, hvor alle yder det, de kan. Jeg tror på, at det giver større livsglæde for den enkelte. Og et bedre samfund for alle, sagde statsministeren i nytårstalen.

Marlene Borst Hansen er enig med statsministeren i, at man skal arbejde for sin kontanthjælp.

- Det synes vi helt generelt, fordi det jo er det, der ligger i kontanthjælp - at man skal arbejde for den, påpeger udlændingeordføreren.

Men for mange mennesker er der ifølge Marlene Borst Hansen brug for redskaber til at komme ud på det danske arbejdsmarked.

Hun nævner blandt andet, at nogen kommer i aktivering, mens andre kommer i forskellige jobtilbud eller får tilbudt nyttejob.

- Det, vi kan konstatere, er, at det i højere grad ikke bliver brugt over for flygtninge og indvandrere.

- Vi tror på, at rigtig mange har ressourcer. Dem, der ikke har, er en anden situation. Men vi tror, at langt flere end i dag kan gå ud og bidrage og hurtigt blive en del af det danske samfund, siger Marlene Borst Hansen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip