Rapport: Cykelryttere skal kunne dopingtestes om natten

Selvom rapporten omkring doping i dansk cykelsport, som Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund tirsdag offentliggjorde, hævder, at doping er mindre udbredt i dag, så foregår det stadig, og der skal tænkes nyt i bekæmpelsesarbejdet.

Derfor har undersøgelsesgruppen, som står bag rapporten, fremlagt flere forslag til at styrke indsatsen mod doping i cykelsporten.

Dette inkluderer eksempelvis, at rytterne kan blive banket op om natten for at blive testet.

De konkrete forslag til det internationale antidopingagentur (WADA) og andre dopingorganisationer lyder således:

* Der skal fortsat arbejdes på at udvikle forbedrede metoder til at monitorere rytternes whereabouts og biologiske profiler.

* Antidopingorganisationer gør brug af muligheden for at gennemføre dopingkontrol om natten ved begrundet mistanke om dopingbrug, blandt andet for at bekæmpe anvendelse af mikrodoser af doping.

* Antidopingorganisationer langtidsopbevarer udvalgte dopingprøver med henblik på mulig fornyet analyse af prøverne, når analysemetoderne er forbedrede eller nye er udviklet.

* WADA indfører procedurer, som sikrer, at oplysninger om blodværdier forsinkes for udøverne eller helt tilbageholdes, idet adgangen til værdierne kan udnyttes af de udøvere, der vil snyde med blodprofiler - for eksempel ved at tilpasse deres doping på baggrund af blodværdierne.

* WADA med flere styrker udviklingen af analysemetoderne og udviklingen af andre metoder til afsløring af doping, herunder forbedrer mulighederne for efterretningsarbejde og undersøgelser. I den forbindelse bør der sættes fokus på databeskyttelsesreglernes muligheder og begrænsninger, således at muligheden for udveksling af relevante oplysninger mellem antidopingmyndigheder, idrætsorganisationer, politi og andre myndigheder sikres.

* UCI implementerer regler for anvendelse af glukokortikoider svarende til reglerne i foreningen for professionelle cykelhold MPCC (Mouvement Pour un Cyclisme Crédible).

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip