Red Barnet: Børn betaler prisen for fattigdom

Skrevet af admin

20/05/2015

Dagens topnyheder

Det har store konsekvenser for børn at leve i fattigdom. Derfor er det glædeligt, at færre børn lever i fattigdom i dag.

Men tre år i fattigdom er stadig meget lang tid for et barn, siger generalsekretær for Red Barnet Mimi Jakobsen.

- Rapporten er stadigvæk beregnet for børn, der har levet mere end tre år i fattigdom, og det er meget lang tid for et barn. Så i Red Barnet synes vi, at man også skal se på børn, som i et år eller to er ramt af fattigdom, fordi det har store konsekvenser for deres liv, siger hun.

En ny fattigdomsredegørelse, der er offentliggjort onsdag, viser, at børnefattigdommen er faldet med næsten en tredjedel siden 2011, så der nu er 7300 børn, der lever i fattigdom.

- Regeringen har afskaffet nogle af fattigdomsydelserne, har hævet loftet for børnefamilieydelsen og afskaffet starthjælp. Det viser, at når man drejer på de her skruer, så har det store konsekvenser for børn.

- Men det betyder også, at hvis man drejer den anden vej, så skal man være klar over, at det er børnene, der betaler i form af social isolation, mangel på fritidstilbud, mobning, skam og meget mere, siger Mimi Jakobsen.

Hos direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, er der også glæde over den nye redegørelse.

- Vi ved, at langvarig fattigdom slider, og det er derfor glædeligt, at antallet af børn, der lever i fattigdom, er faldet. Men jeg tror ikke, man kan sige, at "nu er problemet løst", siger han.

- Forskning viser, at forældre gør meget for at beskytte børnene. Men i sidste ende rammer det børnene, at familien er fattig. Det er et alvorligt problem, som samfundet skal gøre meget for at løse. Det er betænkeligt at lade børn leve i fattigdom.

/ritzau/