Revisorer: Ringe overblik bag underskud ved Eurovision

For dårlig organisering, ineffektiv styring og manglende fokus på budgettet var årsagen til, at arrangørerne af Eurovision Song Contest ikke havde overblik over økonomistyringen i forbindelse med afviklingen af det internationale melodi grand prix i København i 2014.

Sådan lyder kritikken fra Statsrevisorerne oven på en gennemgang af overskridelsen af budgettet på 57,9 millioner kroner.

- Der var for mange kokke, der fordærvede maden, sagde Peder Larsen (SF), formanden for statsrevisorerne, da han på et pressemøde onsdag fremlagde kritikken.

Følgende forhold medvirkede ifølge revisorerne til, at budgettet skred:

Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Refshaleøens Ejendomsselskab A/S (værtsbyparterne) havde ikke tilstrækkeligt fokus på budgettet.

Forklaringen er blandt andet, at parterne havde mere fokus på at afvikle den store begivenhed end på budgettet.

Statsrevisorerne konkluderer, at værtsbyparterne ikke sikrede et tilstrækkeligt gennemarbejdet budget set i lyset af, hvor risikofyldt hele arrangementet var.

- Det usikre budgetgrundlag er en hovedårsag til budgetoverskridelsen, lyder det fra statsrevisorerne.

Derudover var en væsentlig årsag til overskridelsen af budgettet manglende erfaring samt ineffektivitet hos det anpartsselskab, Projektselskabet, der var involveret i at styre projektet.

- Selskabet havde ikke professionel erfaring med byggestyring, risikostyring og projekt- og økonomistyring, men blev tillagt det fulde ansvar for opgaveløsningen og bar den fulde økonomiske risiko, lyder kritikken.

Endelig havde alle involverede parter organiseret samarbejdet på en måde, der medvirkende til markante uenigheder og stridigheder samt "fokus på egeninteresser på bekostning af projektets økonomi og fremdrift".

Uenighederne blomstrede ifølge statsrevisorerne især mellem Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Refshaleøens Ejendomsselskab A/S.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip