Ruslands verdensmestre sender Sverige ud af ishockey-VM

14/05/2015

Rusland har stadig gode muligheder for at forsvare sit verdensmesterskab i ishockey fra sidste år.

Torsdag kvalificerede stormagten sig atter til semifinalen. Det skete på bekostning af Sverige, som russerne slog 5-3 i tjekkiske Ostrava efter periodecifrene 2-0, 1-1 2-2.

Det lignede en let russisk sejr, da Evgeni Malkin under et minut inde i anden periode udbyggede den 2-0-føring fra første periode, som Sergei Mozyakin havde sørget for med to mål.

Men så oppede svenskerne og særligt Anton Lander sig. Med to assist og et mål var Lander nemlig med til at sørge for, at svenskerne overraskende udlignede med fem minutter tilbage af kampen.

Stillingen nåede ikke engang at være lige i et halvt minut, så var russerne igen foran, da Evgeni Malkin blev holdets anden dobbelte målscorer.

Det tvang Sverige til at satse, og holdet lod målet stå tomt. Det straffede russerne, da Vladimir Tarasenko erobrede pucken og i tæt kamp fik lagt den i mål til slutresultatet 5-3.

I semifinalen venter et brag mod USA, hvor russerne har revanche til gode.

Da holdene mødtes i gruppespillet vandt amerikanerne med 4-2.

Til semifinalekampen kan Rusland muligvis få forstærkning af stjernen Alexander Ovechkin, der natten til torsdag røg ud af NHL-slutspillet med sin klub Washington Capitals.

I den anden semifinale møder Canada hjemmeholdet Tjekkiet.

Anført af 43-årige Jaromir Jagr, der VM-debuterede for Tjekkoslovakiet i 1990, vandt tjekkerne med 5-3 over Finland i kvartfinalen. Jagr scorede to gange og assisterede yderligere et mål.

Med fire et halvt minut tilbage af kampen var det reelt Jagrs 4-3-mål, der afgjorde kampen.