Simon Kjær er stolt over jubilæum mod Serbien

Simon Kjær har stort set deltaget i alle de landskampe, han har været i nærheden af siden sin debut i 1-0-sejren over Sverige i juni 2009.

Præcis tre år senere spillede Kjær sin A-landskamp nummer 25 i endnu en 1-0-sejr - denne gang i åbningskampen mod Holland ved EM i 2012.

Og endnu en gang - tre år senere - kan Kjær lørdag aften spille sin kamp nummer 50 i EM-kvalifikationen mod Serbien.

- Det er ikke noget, jeg tænker så meget over. Selvfølgelig er jeg stolt og glad over at nå det antal kampe i en forholdsvis ung alder, siger 26-årige Kjær.

Kun få gange i landsholdskarrieren har Kjær været bænket - såsom i udekampen mod Armenien i september 2013. Tre måneder tidligere var Kjær med i 0-4-blamagen i Parken mod netop Armenien.

- Det er ikke mange kampe, jeg har siddet på bænken. Jeg kan huske en enkelt mod Armenien, og jeg startede også på bænken i en venskabskamp mod England, men i den kamp kom jeg ind i pausen.

- Det har været fantastisk at få den tillid. Også da jeg havde en periode, hvor jeg ikke spillede så meget i min klub i Tyskland. Det har været utrolig vigtigt i min landsholdskarriere, siger Kjær.

Lille-stopperen kan nu se nye spillere på A-landsholdet slå igennem endnu tidligere - eksempelvis U21-landsholdsanføreren Jannik Vestergaard, som skiftede til Hoffenheim i 2010 som blot 17-årig.

- Der er mange unge spillere. De unge bliver bedre og bedre, de har virkelig et højt niveau. Jannik har spillet i Bundesligaen i nu tre år, og det er sgu flot, lyder det fra Kjær.

Ud over Vestergaard er også U21-spillerne Viktor Fischer, Andreas Christensen, Pione Sisto, Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg med på A-landsholdet, og de har imponeret.

Især de spillere, der er rejst til udlandet som teenagere, har en attitude, som passer godt til landsholdsfodbold.

- Uden for banen er det bare noget helt andet. Der er ingen kære mor derude, som der nogle gange er herhjemme. Det gør også, at de er meget mere klar til at gå ind på et landshold.

- Det er lidt de samme mekanismer, som fungerer på et landshold som i udlandet. Det er lidt mere koldt og kynisk, siger Kjær.

Kampen mod Serbien spilles lørdag klokken 20.45.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip