Skarpe kinesere vinder hold-VM i badminton igen

For 10. gang ud af 14 mulige vinder Kina VM for blandede hold i badminton, den såkaldte Sudirman Cup.

På hjemmebane i Dongguan spillede landet for 11. gang i træk søndag VM-finale, og allerede efter tre ud af potentielt fem kampe mod Japan var den kinesiske sejr i hus.

Verdenstoeren Lin Dan sikrede Kina sejren i den tredje kamp, da han slog Japans Takuma Ueda, der er nummer 25 i verden.

Lin Dan sejrede sikkert i to sæt 21-15, 21-13 efter at have misbrugt en enkelt matchbold.

Ved Sudirman Cup spiller nationerne mod hinanden i henholdsvis et opgør i dame- og herresingle samt et opgør i dame-, herre- og mixeddouble.

Inden Lin Dan sikrede Kina sejren, havde Fu Haifeng og Zhang Nan bragt Kina foran i herredouble, efter en sejr i tre sæt over Hiroyuki Endo og Kininchi Hayakawa.

Siden øgede verdensetteren i damesingle Li Xuerui overbevisende til 2-0 i kampe, da hun besejrede Akane Yamaguchi i to sæt på 42 minutter.

Med stillingen 3-0 til Kina er kampene i dame- og mixeddouble overflødige.

Danmark blev sendt ud til sølvvinderne fra Japan i kvartfinalen. Danmark var uden Mathias Boe, Carsten Mogensen, Joachim Fischer, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen og var derfor kraftigt svækket i de tre doublerækker.

De fem spillere var ikke udtaget på grund af den såkaldte småkage-konflikt, som siden er blevet løst, således de fem stjernespillere igen kan repræsentere det danske landshold.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip