Skat beslaglægger fem millioner cigaretter i Aarhus

Godt gemt af vejen i 14 vandvarmere har Skat fundet fem millioner cigaretter på et containerskib i Aarhus Havn.

Fundet blev gjort lillejuleaften på skibet, der kom fra Dubai, oplyser Skat, som overvågede en af containerne. Det gjorde man blandt andet på baggrund af tip fra myndigheder i udlandet.

Smuglingen af de mange cigaretter var velforberedt og velorganiseret. Ifølge toldpapirerne skulle den mistænkelige container indeholde 14 vandvarmere.

- Vandvarmerne havde certifikater, brugsmanual, pumper, aftapningshaner og el-ledninger, udtaler funktionsleder i Skat Kristian Johnsen i en pressemeddelelse.

Men Skat besluttede sig for at undersøge vandvarmerne nærmere.

- Vi skar en af dem op med en vinkelsliber. Det, der skulle have været en vandvarmer, viste sig at være et skjul for 380.000 cigaretter, lyder det fra Kristian Johnsen.

I alt indeholdt de 14 vandvarmere over fem millioner cigaretter, og afgifterne på dem løber op i omkring ni millioner kroner.

Sagen er nu overgivet til politiet til videre efterforskning.

I en pressemeddelelse skriver Skat, at den store beslaglæggelse er et resultat af Skats systematiske overvågning på toldområdet og et tæt samarbejde om toldkontrollen i EU.

Skat har i 2014 etableret en døgntjeneste, der samler alle informationer fra danske og udenlandske myndigheder om ind- og udgående fragt og desuden koordinerer kontrollen med den.

- Det gør, at vi kan handle hurtigt og forsinke den samlede mængde fragt mindst muligt, udtaler underdirektør i Skat Preben Buchholtz i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip