Slut med faste besøgstid på hovedstadens hospitaler

Ved årsskiftet dropper Region Hovedstaden de faste besøgstider på alle regionens hospitaler.

I stedet kan man bare dukke op, når det passer. Det er nemlig nødvendigt, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) ifølge DR P4 København.

- Langt de fleste, der er indlagt i dag har det så dårligt, at man faktisk gerne vil have sin mand eller kone eller måske sin datter eller søn ved sin side, og familiemedlemmerne vil ofte også gerne være der, siger Sophie Hæstorp Andersen til radioen.

Og derfor dropper man nu de faste besøgstider.

Ifølge regionsrådsformanden er de frie besøgstider desuden til gavn for patientsikkerheden. For hvis de pårørende er mere til stede, så er chancen for, at flere ører hører lægens ord større.

- Det er jo ikke altid, at man lytter lige så godt efter, hvad lægen egentlig siger, når man selv ligger i sengen og har det rigtig dårligt. Så det er også rigtig gavnligt for sikkerheden på vores hospitaler og for patienterne, siger hun til DR P4 København.

Mens Patientforeningen hilser tiltaget velkomment og håber de frie besøgstider bliver udbredt til resten af landet, opfordrer Jordemoderforeningen til, at man bevarer besøgstiderne på barselsgangene, så barn og forældre får en rolig start på livet.

- Det at skulle ligge på en barselsgang, og man skal have noget til at fungere, amning, opheling og et barn, der skal trives, det rimer rigtig dårligt med at have mange og frie besøg, siger Lillian Bondo, formand for Jordemoderforeningen, til DR P4 København.

Regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen, mener dog, at Jordemoderforeningens holdning bygger på en gammeldags holdning.

- Det handler jo om, at man forklarer både de barslende, men også deres familier, at besøg er okay. Men måske skal man ikke slå sig ned i flere timer. I stedet skal det være hurtige og korte besøg, og det kan langt de fleste familier godt forstå, siger hun radioen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip