Spirende opsving rører endnu ikke ved tvangsauktioner

Selv om der bliver talt om et spirende opsving i den danske økonomi, så slår det fortsat ikke markant igennem på antallet af tvangsauktioner.

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af bekendtgjorte tvangsauktioner således steget fra 268 i maj til 303 i juni, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Som vanlig er det dog vigtigt ikke at tolke for skarpt på de månedlige udsving i antallet af tvangsauktioner, bemærker Tore Stramer, chefanalytiker hos Nykredit Markets.

- Ser vi i stedet på udviklingen gennem første halvår under ét har antallet af månedlige tvangsauktioner ligget nogenlunde stabilt omkring et niveau lige under 300 ejendomme, oplyser han i en skriftlig kommentar.

På den måde er der endnu ikke en situation, hvor bedringen i dansk økonomi, det massive rentefald og den tiltagende aktivitet på boligmarkedet har formået at mindske antallet af tvangsauktioner.

- Vi må således også konstatere, at opsvinget endnu ikke har kastet færre tvangsauktioner af sig, lyder det fra Tore Stramer.

Det laveste antal tvangsauktioner, siden statistikkens start i 1979, var ifølge Danmarks Statistik i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden, mens det højeste var i 1990 med 1695 om måneden.

I 2015 ligger gennemsnittet indtil videre på 290 tvangsauktioner om måneden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip