Sydafrika bekræfter millionbidrag men nægter korruption

I den verserende korruptionsskandale i det internationale fodboldforbund (Fifa) er det sydafrikanske fodboldforbund (Safa) mistænkt for at have bestukket sig til VM-slutrunden i 2010.

Det har Safa-præsident Danny Jordaan benægtet. Men han indrømmer nu, at forbundet har foretaget en overførsel på 10 million dollar (cirka 68 millioner kroner) til Concacaf, forbundet for Nord- og Centralamerika samt Caribien.

Betalingen faldt først kort inden selve slutrunden i 2010. Men FBI, som har foretaget anholdelserne blandt Fifa-topfolkene, finder det mistænkeligt, at en betaling i samme størrelsesorden blev udbetalt fra Fifa til den daværende Concacaf-præsident Jack Warner, da Sydafrika vandt afstemningen om værtskabet.

Det amerikanske forbundspoliti mener altså, at der kan være lavet en aftale om bestikkelse, men en aftale hvor pengene blev flyttet rundt på forskellige tidspunkter for ikke at vække mistanke.

Jack Warner er ligeledes tidligere Fifa-vicepræsident, men han blev suspenderet fra både Fifa og Concacaf i 2011 efter beskyldninger om korruption, og han er nu blandt de anholdte i sagen.

Danny Jordaan hævder, at pengene blev overført for at støtte udviklingen af fodbold under Concacaf, og han benægter fortsat enhver form for bestikkelse.

- Jeg har ikke betalt eller modtaget bestikkelse i hele mit liv, siger Jordaan til hjemlandets avis Sunday Independent ifølge DPA.

- Hvordan kan vi have bestukket os til stemmer, fire år efter vi havde vundet budrunden, spørger han retorisk.

Om der er sammenhæng mellem de to udbetalinger på omkring 10 millioner dollar henholdsvis fra Fifa til Jack Warner og fra Safa til Concacaf, vil de kommende undersøgelser afdække.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip