IS-sympatisører i Egypten: Dræb "tyranniske" dommere

Den militante islamistiske gruppe Sinai-provinsen, som har svoret troskab til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS), beder nu sine tilhængere slå dommere ihjel i Egypten.

Gruppen har fremsat truslen i en meddelelse onsdag, og den kommer få dage, efter at seks af gruppens medlemmer blev henrettet efter at være blevet dømt til døden for angreb mod regeringssoldater.

- Det er forkert af tyrannerne at fængsle vores brødre. Forgift deres mad, overvåg deres hjem og deres bevægelser, ødelæg deres hjem med sprængstof, hvis I kan, lyder opfordringen fra Abu Osama al-Masry, som er en af lederne i gruppen Sinai-provinsen.

Militante islamister har stået bag en række angreb på dommere den seneste tid. Det er sket i takt med, at stadig flere medlemmer af Det Muslimske Broderskab og andre islamister er dømt til døden og henrettet.

De militante har også gennemført hundredvis af angreb mod regeringsstyrker, siden hæren under ledelse af daværende forsvarschef Abdel Fattah al-Sisi - Egyptens nuværende præsident - styrtede landets folkevalgte præsident Mohamed Mursi i juli 2013.

Mursi har siden kuppet været fængslet. Han blev lørdag dømt til døden sammen med 106 andre medlemmer af broderskabet.

Selvom domstolene i Egypten hævder at være uafhængige, anklages mange af landets dommere for at løbe hærens og kupmagernes ærinde.

Det Muslimske Broderskab kom til magten i Egypten gennem Mursi efter revolutionen i 2011, da Hosni Mubaraks regime blev væltet.

Mursi var Egyptens første præsident, som blev valgt ved et frit, demokratisk valg.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip